O5&Radeček – Blíž k nebi, blíž k fanouškům!

Kapela O5&Radeček zahájila Turné na střechách, v rámci kterého navštívila šumperská partička i Prahu. Sluneční terasa restaurace T-Anker byla ve čtvrtek 25.5. doslova v obležení fanoušků a přátel kapely. V akustické podobě zazněly největší hity, ale i méně známé písničky.

 

Čtvrteční den se nesl v duchu zatažené oblohy, což by bylo pro koncert pod širým nebem zřejmě to nejhorší, počasí ale nakonec muzikantům přálo a tak nic nebránilo uskutečnění koncertu. Už okolo šesté hodiny se sluneční terasa pomalu zaplňovala těmi, kteří si chtěli už po druhé užít koncert na tak unikátním prostoru. 

Lehce po sedmé hodině se mikrofonu chopila Sabina Křováková, která představila písně z alba Sirkama. I když se zdálo, že terasa je nabitá k prasknutí, přicházeli noví a noví návštěvníci. 

 

 Kapela O5&Radeček neměla famózní nástup, nehrály fanfáry a ani nepukaly konfety. Přišli z hloučku svých přátel, fanoušků a známých se kterými se celý večer bavili a kterým se věnovali, což dávalo celému koncertu úplně jiný rozměr. V průběhu celého koncertu se střídaly jak nové písničky tak i ty starší, které kapelu doprovází celé čtvrtstoletí.  Při písních Rút a Vloupám se, kapele skvěle sekundovala právě Sabina Křováková.  Zpěvák kapely Tomíno se u mikrofonu moc neohřál. Brzy Tomáše na postu zpěváka vystřídali Ondra, který v kapele zastává post basáka a Radeček, který hraje na kytaru. O co méně měl Tomíno prostoru u mikrofonu, o to více bavil publikum svými pověstnými tanečky.

Protože kapela chtěla předejít tomu, že fanoušci nebudou znát jejich texty, dostali všichni zúčastnění zpěvník se všemi písněmi, které kapela ten večer zahrála. Muzikanti zajisté ocení akordy, které byly součástí zpěvníku a lidé jako jsem já, kteří umí hrát jen na pokličky od hrnců, ocenili minialbum dvaceti fotek, které zachycují zajímavé momenty kapely od jejich počátků až do dnešních let. Každý člen kapely měl čtyři fotky, které musel během dvaceti vteřin okomentovat, čas jim stopoval věrný fanoušek Lukáš. 

 

I po koncertu si udělali pánové z kapely čas na všechny návštěvníky a s každým se ochotně fotili a prohodili pár vět…