Dymytry, X- Core, Loco Loco zavítali v rámci turné  do Staňkova

 

Je sobota 18. 2.  a  publikum v Lidovém domě ve Staňkově netrpělivě očekává začátek show Dymytry  „KRBY KAMNA TURYNA TOUR “ společně s hosty Loco Loco a X- Core.  Přestože se jednalo o druhý koncert v rámci tour, byl tento koncert první společný s hosty. Metalový večer zahájila skupina Loco Loco. V průběhu jejího vystoupení se sál zcela naplnil. Tato čtyřčlenná parta z Prahy brázdí pódia už od roku 2011 a svým vystoupením začala navazovat atmosféru v sále.

 

Příchodem 21 hodiny nastoupili na pódium X- Core. Song Lžeme sami sobě patřil mezi úvodní skladby kapely. Zpěvák „Ozyx“ během vystoupení vyšvihl na pódium několik skoků a jedním z nich byl seskok do publika a společná píseň s fanoušky. Následovaly skladby: Respekt, In Hell, Kupuj konzumuj a pak chcípni, která byla zároveň zahrána i jako přídavek.

 

Po rychlé úpravě pódia si návštěvníky zaplněný sál  bouřlivým potleskem vyžádal Dymytry. Koncert odstartovala novinka Pod vodou, ke kterému vydali i jeden z trilogie úspěšných klipů k LP Sedmero krkavců. Poté následovala již tradiční show plná světelných efektů, animací a obřích LED obrazovek, doprovázená pyrotechnickými efekty. Svým fanouškům se skupina představila v nových koncertních kostýmech, které nahradily jejich tradiční oblečení. Hlavní změnou jejich image jsou metalové kalhoty. Dymytry zatápí pod metalovým kotlem a už od začátku je zřejmé, že publikum šetřit nebudou, ba naopak. Servírují jim jednu pecku za druhou. Večerem zněly známé skladby jako : Plameny pálí, Média, Nadšenej, ale i novinky jako například : Barikády, nebo již zmiňovaná pecka Sedmero krkavců. Pomalu se schyluje ke konci koncertu
a nadšené publikum, které bylo celý koncert ve varu,  si vyžádalo přídavek,
při kterém zazněly hity Ocelová parta a Strážná věž, které s kapelou zpíval celý sál.

Mohu konstatovat, že to byl opravdu vydařený večer!