Cartonnage i Preissnitz na Open Air festivalu!
11.8.2011
13.00
12.8.2011
13.00
13.8.2011
13.00

Praha / Panenský Týnec Zatímco Preissnitz jsou českou legendou již po desetiletí, z Cartonnage naopak vyzařuje novota a svěžest. Obě kapely ale spojují skvělá koncertní vystoupení, díky čemuž se právě dostaly do hledáčku Open Air Festivalu. Preissnitz během své show přiblíží prostředí drsných Jeseníků díky záběrům z filmu Alois Nebel. Od Cartonnage se zase jistě dočkáme originálních kostýmů i electropopových skladeb, na kterých kapela spolupracovala například i s Mobym. Open Air Festival tedy tento týden přidal další dvě jména. Ovšem tu hlavní a největší porci teprve fanouškům naservíruje. “21. 6. se chystáme odhalit i zbytek programu,” prozradil promotér festivalu Michal Lukeš. Pro fanoušky, kteří mají rádi pouze a výhradně kytarovou hudbu a na syntetizátory mají mírnou alergii, je skvělou zprávou zavedení jednodenní vstupenky. Jednodenní vstupenka bude, stejně jako vloni, k dostání na místě, a to výhradně v sobotu za 750,- korun.


Cartonnage, kteří točili s Mobym, míří na festivalové pódium
Electro-pop vyznává pražská formace Cartonnage, která na české scéně působí trochu jako zjevení. Udivující a elektrizující vizuální show kombinovaná s francouzskými podmanivými texty a tanečním drivem. I tak by se dala shrnout kapela, kterou tvoří producent Armin Effenberger a zpěvačka Vanda Choco.

Deska Curiously Connected z roku 2008 přinesla Cartonnage velký respekt na české scéně. Album získalo cenu časopisu Filter, bylo nominováno na ceny Anděl a TV Óčko. Jako objev české klubové scény byla v loňském květnu vyslána na prestižní francouzský festival Europavox v Clermont Ferrand, na podzim otevírala v pražském veletržním paláci festival Electronic beats. Mediální slávu si Cartonnage užili při spolupráci se světoznámým muzikantem Mobym, se kterým natočili vokální reedit skladby 257.zero. Kapela do Panenského Týnce přiveze svou chystanou desku “I’m not your Computer”, která vychází v těchto dnech.

Preissnitz přijíždějí s Aloisem Nebelem

Kapela, která se zrodila už začátkem 80. let se po letech spánku opět vrátila na koncertní pódia, vydatně vyživovaná nehasnoucí popularitou u svých fanoušků. Preissnitz zkrátka stále fungují – a více než to. Nebojí se ani nových konceptů. Na svém současném turné představují kromě průřezu jejich tvorby také film Alois Nebel. Ten bude mít premiéru v říjnu tohoto roku.

Open TV uvádí našláplé Skyline
Open TV se tentokrát nechala pohltit energickými beaty a kytarovými pasážemi v podání kapely Skyline. Co Skyline chystají nového pro své fanoušky? Jaký je jejich ostrovtip? A překvapí nás na Open Air Festivalu něčím speciálním? Odpovědi hledejte v nové reportáži Open TV, kterou premiérově uvidíte na www.openairfestival.cz nebo na www.facebook.com/openairfestival.

Open Air Festival – hudba, sport a zážitky pro celou rodinu
Open Air Festival (www.openairfestival.cz) bude i v roce 2011 odpovídat na nejčastější přání českého festivalového publika. 11. – 13. srpna 2011 se v Panenském Týnci můžeme těšit na Chemical Brothers, kteří do České republiky přijedou představit novou desku. Kapela Goose do Česka přijede se svou electro-rockovou show vůbec poprvé. Chybět nebude ani Interpol, reprezentující špičku indie rockové scény v New Yorku. Fanoušci „emo“ music si přijdou na své při koncertu Good Charlotte (USA). Porci elektroniky dodají také skvělí britští mistři v oboru – kapela Leftfield a DJ A Skillz, taktéž z Velké Británie. Show svých oblíbenců si vychutnají i fanoušci českých kapel jako Kryštof, J.A.R., Skyline, 100°C, Tata bojs, Kryštof, Mig 21, Nightwork, Sto zvířat, Sunshine a dalších. Zvučná jména budou samozřejmě na programu i nadále přibývat.

Mimo hudbu a tanec se může celá rodina pobavit sportovními aktivitami, divadly, workshopy nebo atrakcemi pro děti. V areálu vyroste mobilní posilovna Holmes Place, instruktoři budou protahovat návštěvníky lekcemi zumby a aerobicu.

To vše s možností nákupu vstupenek v rámci včasného předprodeje s výhodnou cenou 1090 korun v síti TicketPro. Členové O2 Extra Klubu se mohou také letos těšit na akci 1+1 vstupenka zdarma. V přepočtu je tedy třídenní zábava vyjde na pouhých 545 korun. Do Panenského Týnce tedy může vyrazit celá rodina bez obav o svůj rozpočet.

Přestože historie Open Air Festivalu se začala psát teprve v roce 2010, už na jeho premiéru dorazilo 12. – 14. 8. 2010 více než 18 tisíc hudebních fanoušků. Dalších více než 30 tisíc diváků sledovalo 16hodinový online streaming. Ti všichni si vychutnali koncerty kapel a DJů jako Faithless (UK), Kasabian (UK), Röyksopp (NOR), The Kissaway Trail (DK), LTJ Bukem & MC Conrad (UK), Moguai (DE), Kosheen DJs (UK), Arno (BE), Richard Müller (SK) a mnohých dalších na celkem pěti pódiích. Vybrané záznamy z živého přenosu můžete stále naladit na internetových stránkách http://www.openairfestival.cz/silverlight-stream.

Již od samého začátku fandí Open Air Festival ekologii. Při prvním ročníku pořadatelský team vytřídil více než 90 % odpadu, který na festivalu vznikl. Pivo a jídlo na stáncích jste dostali ve speciálních bio plastech, cestu na festival zajišťovaly autobusy na stlačený zemní plyn… Tyto a řada dalších opatření vynesly festivalu mezinárodní uznání v celosvětové soutěži A Greener Festival Award, kde se Open Air Festival zařadil mezi doporučené („condemned“) akce a dostal se tak jako první festival v ČR vůbec do společnosti prestižních akcí jako Glastonbury. Ekologický projekt však vynesl festivalu a generálnímu partneru Telefónica O2 ještě jednu cenu – a to nejvyšší ocenění v kategorii Nejlepší partnerská spolupráce v soutěži Top Filantrop 2010.

Pořadatelé hodlají vysoce nastavenou laťku překonat, a to nejen v návštěvnosti, ale i v úrovni poskytovaných služeb. Po skončení festivalu neúnavný festivalový team prozkoumal všechny diskuse a strávil desítky hodin vyhodnocováním jednotlivých součástí Open Air Festivalu tak, aby v příštím roce byli jeho návštěvníci ještě spokojenější.

Open Air Festival pořádá Abaton System, s r.o. ve spolupráci s generálním partnerem společností Telefónica O2 a řadou dodavatelů, kteří všichni společně pracují na budování multikulturní zábavy pro celou rodinu.

Open Air Festival bydlí nedaleko od Prahy – na místě s pozitivní energií
Festival se zabydlel na Letišti v Panenském Týnci, pouhých 50 km od Prahy. A ne náhodou si Open Air Festival „vyhlédl“ právě tohle místo. Panenský Týnec je známý díky svému nedostavěnému gotickému chrámu, v němž měření odhalila zdroj léčivé energie. V okolí je navíc řada míst k výletům, nedaleko se nachází i přírodní koupaliště. Místo leží v takzvaném srážkovém stínu. To znamená, že sluníčko je už objednáno. Jak jsme sami vyzkoušeli, cesta do Panenského Týnce z Prahy trvá podle předpisů pouhých 30 minut.

Open Air Festival infoservis
Pravidelně posíláme aktuální zajímavosti o festivalu i interpretech na maily našich přátel nejen z řad novinářů. Pokud chcete mít informace vždy pěkně za čerstva a dosud jste od nás žádné festivalové aktuality neobdrželi, ozvěte se na mail press@openairfestival.cz a my zjistíme, kde se mail pro Vás toulal, dáme mu mapu nebo navigaci a on k Vám už dorazí!