O5 A Radaček rozezněli Romantický smyčce v pražském Žofíně!

Šumperská partička O5 a Radeček vyjela na turné s názvem Romantický smyčce a nebyla by to pořádná romantika, kdyby jeden z koncertů nevyšel na Valentýna. Do pražského Paláce na Žofíně kde koncert v úterý 14.2. probíhal tak přišli nejen fanoušci kapely, ale i zamilované páry.

Jednou ze zastávek vyprodaného turné kapely byl i pražský Žofín, tam měl koncert původně probíhat v malém sále, zájem fanoušků byl ale tak velký, že se kapela rozhodla uspořádat koncert ve velkém sále. Ten se pomalu začal plnit po šesté hodině a před začátkem koncertu byl již z větší části zaplněn. Kapela vsadila na jednoduše aranžované jeviště, které dávalo prostor vyniknout honosnému sálu paláce Žofín.

Kapelu během koncertu doprovázelo smyčcové těleso olomoucké filharmonie Ceremony String Quartet, které do písniček přinášelo ještě větší jemnost a jen dokázalo, jak skvělá je kombinace moderní pop-rockové hudby a smyčcových nástrojů. O zábavu se mezi písničkami postaral frontman kapely Tomáš Polák, ten měl více či méně připravené historky z koncertů minulých, dokázal ale i oslím můstkem vtipně upozornit na stánek s merchem.

Co mohlo kapele zlomit vaz byla akustika, tu ale zvládl mistr zvukař na výbornou a tak si posluchači mohli užít z nejznámějších písniček kapely. Nechyběly písničky Bra3, Praha, Máš mě na svědomí nebo právě Romantický Smyčce.

Atmosféru pomohl rozproudit kytarista kapely Radek Sekyra, zhruba v polovině koncertu zazpíval píseň britské kapely Cold Play Viva la Vida, někteří využili tuto chvíli na občerstvení, nicméně výkon kytaristy byl odměněn zaslouženým aplausem.

Koncert trval něco přes hodinu a čtvrt se vyvedl. I když ne všechny tóny které zazněly, byly úplně čisté, kapela má být na co hrdá. Za více než 25 let co je kapela na hudební scéně si vytvořila silnou fanouškovskou základnu a v poslední době se kapele více než daří. Uvidíme co přinesou další turné nebo další vydaná alba.

FOTOGALERIE: